Planinarski dom “Cerinski vir” (Google Maps) nalazi se u Samoborskom gorju, a ime je dobio po najljepšem samoborskom slapu, udaljenom od novog doma 5 do 7 minuta hoda.

Novi dom proteklih 7 godina uređivalo je Hrvatsko planinarsko društvo Svetog Patrika iz Samobora i udruga Ekosspiritus. Oni su prije 10 godina od obitelji Gunčić kupili staru zidanicu iz 19. stoljeća, te je polako počeli uređivati. Prvo je uređena jedna prostorija za druženje i sastanke članova, a potom smo vlastitim prilozima te uz pomoć donacija prijatelja i Samoboraca polako uređivali dom. Od donacija smo dobili drvo, crijep, pijesak, te stari namještaj, kamine i još puno toga. Namještaj star preko stotinu godina smo uredili te njime namjestili obnovljenu kamenu zgradu, nadograđenu u modernom stilu. Uz kamenu zgradu nekada je postojala štalica gdje je obitelj hranila blago, a danas je na to mjesto preseljena kuća iz Krašića koja je iz 1937. godine.

Dva objekta sada čine skladnu cjelinu, a uređene su i okolne parcele i okoliš. Dom je otvoren za sve planinare i posjetitelje Samoborskoga gorja subotom i nedjeljom, a u ponudi je skromna okrepa te mogućnost noćenja.