Kao jedna od karizmi udruge često se javlja i potreba humanitarnog djelovanja u lokaloj zajednici, te su tako nastala dva projekta:

Darivanje djece
Običaj posjećivanja djece u žumberačkim selima Bedar, Javorak i Kostanjevec s vremenom je prerastao u tradiciju. Krajem godine sponzori i prijatelji prikupe darove poput igračaka i slatkiša te se oko blagdana sv. Nikole svakom djetetu donese poklon. Gotovo da više radosti izazove dolazak djedice u biskupskom odijelu od materijalnih stvari. S obzirom da slike ipak govore više od riječi, pogledajte kako ova akcija izgleda i ako vas radost na licima te djece obnovi i poželite i vi pomoći, javite se!

Kravica mamica
Obnavljajući kuću i okolne livade na Cerini uspjeli smo ih oplemeniti, a paralelno s tim svih ovih godina nastojali smo uspostavljati veze s malobrojnim stanovnicima koji su ostali po raštrkanim bregima. Razveseljavali smo djecu prigodnim darovima, kupovali poljoprivredne proizvode iz seoskih domaćinstava i upotrebljavali ih u našoj kuhinji, krijepili se susretima u euharistiji uz naša raspela i kapele, prijateljski se susretali u mnogim prigodama koje su tijekom zadnjih godina organizirane na Cerini.
Cilj humanitarne akcije „kravica mamica“ bilo je pomoći jednoj takvoj obitelji, Reščić iz Šipačkog Brega, i kupiti im kravicu za koju sami nemaju sredstava. Akciji se pridružila i udruga „U duhu s Kristom“ iz Samobora prodajući prigodne suvenire na štandu u okviru Samoborskog fašnika. Nakon nekoliko mjeseci skupljanja sredstava kravica je kupljena i sada redovito daje mlijeko u štalici koja je postala njen novi dom.