Od samoga početka bilo nam je važno povezivati fizičku aktivnost i kretanje uz duhovnost koja se nalazi u planinama, u miru i tišini prirode. Jedan od prvih projekata kojemu se udruga posvetila i stavila naglasak na baš te vrednote, bio je Planinarski križni put, iz kojega je kasnije nastao i Obiteljski križni put. Generacije mladih odraslih na ovoj pobožnosti pokazuju da se radilo o velikoj revoluciji u Crkvi u Hrvata.

Planinarske sadržaje je svakako obogatilo i osnivanje planinarskog društva Sv. Patrika koje je 2004. godine postalo punopravan član Hrvatskog planinarskog saveza i od tada svojim članovima nudi mnogobrojne izlete i kampiranja, uz redovite duhovne sadržaje.

Kao treći važni trenutak u planinarskom timu mora se istaknuti poticanje zdravog domoljublja i upoznavanje vlastite Domovine. Kroz više sadržaja i aktivnosti (Lijepa li si… Nacionalnim parkovima… Hrvatska kakvu ne poznajemo… Ljetni kampovi), posjećujući razne dijelove Lijepe naše, susrećući ljude i krajeve, ponavljamo geslo: „upoznajemo da bi voljeli“.