Članice i članovi Društva sv. Izidora Seljaka uputili su se u petak, 29. siječnja 2016. u Zagreb, kako bi sudjelovali na manifestaciji „Noć muzeja“.

Na početku večeri smo posjetili Posudionicu i radionicu narodnih nošnji gdje je bila prilika razgledali radove žena koje se bave očuvanjem tradicijskog tekstilnog rukotvorstva u HSPD „Sljeme“, a poznate su kao skupina pod nazivom „Šestinske švelje“. Uz pokaznu izložbu izrade dijelova narodnih nošnji, članovi su razgledali prostorije gdje se čuvaju narodne nošnje iz različitih dijelova Hrvatske, a na kraju i odslušali koncert Hrvatskog seljačkog pjevačkog društva „Sljeme„ iz Šestina.
Slijedila je vožnja muzejskim primjerkom tramvaja iz 1924. godine, a brojni su zagrepčani bili oduševljeni vidjevši toliki broj naših narodnih nošnji u tramvaju. Prizor ih je vratio u ono doba njihove mladosti kad su samoborke dolazile na Dolac s punim košarama svojih proizvoda.
Posjet Etnografskom muzeju bio je neizbježan, a našu skupinu zamijetila je jedna od kustosica i u radosnom razgovoru dogovoren je susret u Samoboru i prezentacija etnografske zbirke koju čuva Društvo sv. Izidora Seljaka. Na kraju posjeta ovoj manifestaciji zastali smo na Jelačićevom placu i razgledali vojsku od terakote.
Zamijećeni od brojnih prolaznika, prezentirali smo tako baštinu našeg Samobora na ovoj lijepoj manifestaciji u Zagrebu.