Dragi prijatelji!

Udruga Ekosspiritus i HPD Sv. Patrik već su putovali u Istru. Možda ste tada bili s nama. Međutim naš najveći poluotok skriva tolike tajne da mu se uvijek možemo vraćati.
Pozivamo vas da vikend 14. i 15. svibnja provedete u zajedništvu koje uvijek obilježava naše projekte, da posjetite neka nova mjesta, doživite originalne duhovne poticaje… Vjerujemo kako vas još možemo iznenaditi. Prijavite se čim prije i krenite u pustolovinu, ovaj put pod geslom: “Ti si, Gospodine, baština moja” (Ps 16).

Radosno vas očekujemo!

Što treba znati kod ovakvog putovanja?

Ovaj program nije turističko putovanje, što znači da ne obećavamo idealan program, visoko kvalitetne turističke autobuse, izuzetno sposobne vodiče, sobe s ugodnim krevetom… Ovo putovanje, kao i sva dosadašnja, ljepotu i bogatstvo nastoji pružiti u jednostavnosti, skromnom smještaju, zajedništvu sudionika, razmišljanjem nad geslom pohoda, voditeljima koji iza programa stoje prvenstveno srcem…

Pridružite se samo ako to prihvaćate! Radujemo se svakoj prijavljenoj osobi, ali isto tako broj sudionika nam nikada nije važan sam po sebi, niti je putovanje uspješnije ako je broj veći. Zbog složenosti organizacije broj je ograničen, pa ako zaista želite ići, javite se što prije.

Plan puta:

Subota, 14. svibnja
Polazak u 6:00 iz Samobora (garaža Samoborčeka), te u 6:30 iz Zagreba (ispred KD Vatroslav Lisinski). Nakon tunela Učke i vožnje Istarskim ipsilonom krećemo do Draguća, odakle je lijep i širok pogled na središnju Istru. U planu je kratka šetnja i obilazak crkve, te još sat vremena vožnje do Poreča gdje ćemo imati organizirani razgled (Eufrazijeva bazilika i Stari grad), te slobodno vrijeme za ručak.
Dalje preko Vrsara dolazimo do Limskog kanala i stojimo na vidikovcu. Kroz kanjon idemo prema Monkodonji – tzv.”Istarskoj Mikeni”, gdje se zadržavamo oko sat vremena. Popodne preko Žminja i Laginji dolazimo na razgled stare crkvice sv. Foške (ne one sv. Foške kod Vodnjana!). Oko 18:00 sati predviđen je dolazak u Pazin i smještaj te noćenje. Tko hoće, može prošetati do Pazinske jame ili samog kanjona.
Nedjelja, 15. svibnja
Misu planiramo ujutro, a zatim će biti slobodno do otvaranja Povijesnog muzeja u Kaštelu nad Pazinskom jamom u 10:00 sati koji ćemo obići s vodičem.
Oko podneva obilazimo malo mjesto Gračišće, te krećemo dalje prema Labinu. Slijedi šetnja starim gradom uz obilazak Rudarskog muzeja i slobodno vrijeme za ručak.
U planu je i odlazak prema Plominu, kratka pauza kod vidikovca na Kvarneru, te panoramski nastavak puta istočnom obalom kroz Brseč, Lovran, Moščenice, Opatiju, prema Rijeci i Zagrebu.

Važno!

Uz svoju putnu torbu dobro je ponijeti manji ruksak u kojem ćete imati stvari potrebne za jedan dan.

Obavezno je uzeti vreću za spavanje i podmetač, sportsku odjeću i obuću, zaštitu od sunca. Hrana će se moći nabaviti i tijekom puta.

Oni koji nisu u mogućnosti spavati u školi u vreći za spavanje, neka se samostalno raspitaju za privatni smještaj.

Info:
Vlado Kenda 091/ 948-1208
vladimir.kenda@zg.t-com.hr

Mario Blažanović 098/ 9842 336
mario.blazanovic@gmail.com
Prijave i uplate

Rezervaciju svog mjesta izvršite putem e-maila, a uplate će bit u srijedu 04. svibnja,
u agenciji Samoborček na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu od 16:00 – 17:00 sati.

LETAK ZA ISPIS PREUZMITE OVDJE: Lijepa li si.. Istra

Dobro došli!