Se po malo čovek zabi,
Ni to dobro, gde su sejne?
Nis vre dugo, moram taki
prejt vu selo na proščejne.
( Joža Prudeus )

U nedjelju 8. svibnja 2016. godine članovi Društva sv. Izidora Seljaka sudjelovali su na proštenjerskoj misi u kapeli svetog Križa na Otruševcu. Ovo malo proštenje održava se u osmini svetkovine Uzašašća Gospodinovog na Nebo. Na ovo proštenje okupe se mještani iz okolnih sela, te hodočasnici iz starodrevne župe Samobor. Misu je predvodio vlč. Mladen Sinković, župnik iz Luga, na čijem se teritoriju kapela nalazi.
Misno slavlje uzveličale su dvije udruge : Etno – fletno i Društvo svetog Izidora Seljaka, čiji su članovi sudjelovali obučeni u narodne nošnje i predvodili liturgijsko pjevanje tijekom mise, te pročitali liturgijska čitanja sedme Vazmene nedjelje.

Članovi Društva sv. Izidora zadržali su se uz licitar i gvirc i kasnije u kleti obitelji Branke Toth na Dubravi u zajedničkom blagovanju, razgovoru, pjesmi i druženju. Zahvaljujemo Branki, predsjednici Društva na izvrsnom gostoprimstvu i organizaciji ovog događaja.

Lijepo je otići na proštenje, u naša sela, na prijateljski razgovor i druženje.Pozivamo i mlade naraštaje – pridružite nam se u ovom lijepom programu koji ima za cilj čuvati kršćanske korjene našeg samoborskog kraja.