Na Stepinčev dan, kada se sjećamo toga velikog hrvatskog blaženika, najavljujemo nadolazeći 59. Planinarski križni put udruge Ekosspiritus. Zašto baš danas? 14 postaja ovog križnog puta bit će oblikovano prema citatima blaženika, nekim njegovim poznatim rečenicama. One će se moći i vidjeti, izrađene narodnom tehnikom križića na platnu, koje izrađuju žene iz udruge Sv. Izidora Seljaka. To će biti naš doprinos molitvi za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca.
Hodat ćemo tradicionalno u 5. korizmenom vikendu, ove godine je to 1. i 2. travanj. Domaćini su mladi iz Bedenice, kojima je ovo već treći put da organiziraju planinarski križni put u svome kraju. Podržalo ih je Povjerenstvo za pastoral mladih Bjelovarske biskupije i vlč. Zoran Grgić, povjerenik za mlade. Prolazit ćemo trasu Bedenica – Marija Bistrica – Sveti Ivan Zelina. Noćenje je u svetištu Majke Božje Bistričke, baš kao i prije 15 godina, kada se obilježavao 30. Planinarski križni put. Tamo će nas primiti upravitelj svetišta vlč. Domagoj Matošević.
Geslo pohoda je „Odvalite kamen!“ (Iv 11, 39) prema tekstu evanđelja koje ćemo čitati tu nedjelju. Pozivamo vas da odvalite kamen sa svojega srca i otvorite se zajedništvu planinarskih križnih puteva u ovoj godini, kako ovog korizmenog, tako i jubilarnog 60. koji će na jesen biti održan u Samoborskom gorju.
Animatori će sve detaljne upute i prijavne liste moći ćete naći, u uobičajeno vrijeme prije pohoda, na web stranici udruge (www.ekosspiritus.hr ).
Bl. Alojzije Stepinče, moli za nas!
Majko Božja Bistrička, moli za nas!