U vikendu 4. i 5. studenog 2017. godine održano je tradicionalno 24-satno godišnje klanjanje na Cerini. Započelo je u 16.00 sati euharistijom koju je predvodio vlč. Vlado Razum. Do ponoći na Cerinu je stiglo preko četrdeset članova i prijatelja koji su se izmjenjivali pred Presvetim. Održane su zajedničke ure Društva sv. Izidora Seljaka i Hrvatskog planinarskog društva svetog Patika koje je vodio Radovan Librić i zajednička ura koju je predvodila Katarina Pučar.

Euharistijskim slavljem u popodnevnim satima nedjelje završilo je klanjanje Završne zajedničke ure klanjanja imala je Obiteljska zajednica čiju je uru klanjanja vodio Mario Blažanović i Bratovština svetog Jakova apostola čiju je uru klanjanja vodio Radovan Librić. Završnu euharistiju predvodio je vlč. Robert Mokri, župnik iz Stražemana i duhovnik udruge.

Ovakvo duhovno okupljanje svih naraštaja, predstavnika svih sekcija udruge Ekosspiritus preraslo je iz godine u godinu u duhovno iskustvo zajednice i pojedinca koji u tišini ili vođenim satima provedu pred Presvetim.

Hvala svima koji su došli na Cerinu, svima koji su se odazvali na poziv vodstva udruge i prihvatili ovo bdijenje pred Presvetim, Hvala svima koji su nas i tjelesno nahranili i okrijepili. Neka vas Bog blagoslovi.