Cerina,obiteljska duhovna priprava za Božić I skupština Bratovštine svetog Jakova apostola
Protekli vikend okupile su se na Cerini dvije zajednice udruge Ekosspiritus: Obiteljska zajednica i Bratovština svetog Jakova apostola. Obiteljska zajednica imala je duhovni vikend koji već tradicionalno okuplja čitave obitelji koje se duhovno pripreme za Božić. Duhovni program vodili su vjeroučitelji Nikola Kuzmičić i Radovan Librić, a misu u nedjelju predvodio je prečasni Domagoj Matošević, rektor svetišta u Mariji Bistrici. U duhovnom vikendu osim razmatranja i razmišljanja o otajstvima Božića članovi su imali kvalitetno druženje uz pjesmu, društvene igre, sanjkanje, šetnju u prirodi. Tjelesno ih je hranila naša dobra kuharica Anica Jurinjak spremivši bogat zajednički stol za sve sudionike. U duhovnim vikendu već niz godina sudjeluje i Robert Knjaz sa svojom obitelji, a njegova prisutnost garancija je smijeha i dobrog raspoloženja.
Svetom misom u ranim popodnevnim satima nedjelje, 10. prosinca završen je duhovni vikend obiteljske zajednice, ali je započela skupština Bratovštine sv Jakova apostola. Okupljeni bratimi održali su skupštinu u kojoj su iznjeli planove za iduću godinu i osvrnuli se na proteklu godinu.
Tako je Cerina ovog vikenda bila mjesto lijepog zajedništva članova svih dobi koji se zasluženo odmaraju u svom planinarskom domu kojeg su godinama uređivali i učinili ga tako lijepim mjestom za ovakve susrete.