ZANIMLJIVOST:
Činovnička livada (960 m) ime je dobila po Činovničkom domu, današnjem Domu “Željezničar” koji je bio sagrađen 1928. godine kao dom činovnika grada Zagreba i koji se nalazi ispod livade, na raskrižju Sljemenske ceste. Ispod livade, kod ugostiteljskog objekta Stara lugarnica, gdje se nekad nalazio stari Tomislavov dom (koji je izgorio 1934. godine), nalazi se izvor. Preko livade vodi skijaška staza “Bijeli spust” te zimi ovdje ima mnogo ljubitelja zimskih sportova (posebice sanjkaša). Ovo je glavno križanje planinarskih staza što idu po bilu Medvednice ili se spuštaju na zagrebačku i zagorsku stranu.

Dragi planinari i ljubitelji prirode!

Pozivamo vas da nam se u subotu 17. veljače 2018. godine pridružite na mjesečnom izletu društva.

Zbog velike količine snijega najavljen pohod na Horvatove stube odgodit ćemo za ljetne mjesece.

Vodimo vas na kružnu turu oko vrha Medvednice i sanjkanje na Činovničkoj livadi.

Moguće je:
1. autobusom ići do PD Runolist – ovu grupu djece i planinara vode učitelji Anita i Boris iz Pavlekice. Okupljanje je u 8h ispred OŠ P. Miškine (Sveti Duh 24) ili se vidimo u autobusu koji s okretišta Mihaljevac kreće u 9h za Tomislavov dom (autobus broj 140)

2. u 8h biti ispred Tunela pa pješke do PD Runolist gdje ćemo se svi sastati. Ovu će grupu voditi Mihovil. Potrebno mu se prije najaviti da zna koga očekuje.

Molimo vas da budete točni kako bi se grupe spojile kod PD Runolist i dalje nastavile zajednički hod i druženje.

Kontakti vodiča:

Mihovil m.frater@gmail.com, 092/2456716
Anita anita210@gmail.com, 098/1879326

Veselimo se druženju!