Osvojeno prvo mjesto na Proljetnom sajmu u Samoboru
U kategoriji Očuvanje tradicije, starih zanata i zaštita prirode prvo mjesto osvojila je Udruga Ekosspiritus i Društvo svetog Izidora Seljaka uredivši prodajni štand na temu kikle, tradicijske odjeće žena i djevojaka drevne Samoborske župe.
Na štandu pod velikim šatorom na središnjem trgu u Samoboru našle su se novosašivenekikle i umanjene kikle kojima su bile obučene staklene boce, novonastali suveniri, u koje se može uliti rakija ili vino. Uz to tiskan je i preklopni flajer koji prati tekstom sadržaj izložaka na štandu. Tekst flajera napisao je Radovan Librić.
Sve članice Društva sv. Izidora Seljaka predvođene predsjednicom Brankom Toth radile su na uređenju izložbenog prostora. Već prema svojim talentima svake godine odredi se nositelj projekta za neku godinu. Ovaj puta je to bila Lidija Momić, tajnica Društva a sve druge članice pomogle su prema svojim mogućnostima i dodijeljene zadatke izvršile na najbolji mogući način. Ormar za štand dovezen je iz obitelji Kenda, stara singerica iz obitelji Razum, stara ladičarka iz obitelji Prišlin a stari stolac iz obitelji Toth. Ti starinski predmeti lijepo su se uklopili u uređenje štanda. Na štandu su dežurale naše članice :Helena, Iris, Anica, Branka, Nada, Đurđa,Ančica,Ljiljana, Fanika,Zlata, i Vlasta i svim posjetiteljima bile na usluzi govoreći o tradicijskom odijevanju.
Ovo prvo mjesto za uređenost štanda, treće uzastopno protekle tri godine poticaj je svim članicama za očuvanjem tradicije i baštine kao i dosad s puno ljubavi i radosti.
Našim članicama pomogli su i muški članovi Društva postavljajući i uređujući štand.
Na sajmu bila je prilika progovoriti medijima o naporima koje Društvo sv. Izidora ulaže o očuvanju kršćanskih korijena i očuvanju baštine. Veliki broj posjetitelja sajma obišlo je naš štand i s velikom pozornošću razgledalo radove naših članica.
Zahvaljujemo Gradu Samoboru i organizatorima Proljetnog sajma na ovako lijepoj nagradi koja nas je razveselila.