Izlet u Sloveniju

Izlet u jednu od najljepših dolina u Sloveniju održao se 25.svibnja a sudjelovalo je preko pedeset članova i prijatelja Hrvatskog planinarskog društva sv. Patrika.

Logorska dolina je bio izlet koji je kao svaka prava priča imao uvod, zaplet, radnju i zaključak.

Tako je uvod počeo već davno prije kad se na zajedničkom sastanku odlučilo da tako nešto tako lijepo treba ove godine vidjeti pa i u Sloveniji.

Zaplet se počeo događati kad stvari nisu započele kako smo planirali pa smo tako kasnili s polaskom, gle čuda čekali poprilično dugo na slovenskoj granici, promašili put sve dok nije došla najaktualnija navigacija s Aljošom gdjeje vozač pokazao svoje umijeće voženja unatrag budući da je ta šumska cesta bila preuska za okrenuti bus, zatim smo naišli na radove na šumskoj cesti gdje je bilo upitno da li će se bus moći provući pored tih stijena ali nakon 5 sati smo uspjeli stići do cilja.

Nakon izlaska iz busa sljedi najljepši dio radnje a to su ljepote i moć Božjeg djela od slapa Rinka ispod kojeg se može stajati otvorenih usta i diviti se, izvora Savinje koji odiše čistoćom pa do doma na Okršlju koji ima tako brzu poslugu da se porcija graha čekala i do jedan sat ali se dočekala budući da nas nisu očekivali u tolikom broju.

U tom vremenu nas je posjetila kišica dok smo mi odmarali u planinarskoj kući a nakon nje smo se spustili do autobusa i potočića koji je bio odmah pored a pogledom prema vrhuncima vidjeli smo i sunce i snijeg i kišu, dakle sve u jednom kao kinder jaje. U autobusu je naš glasoviti maestro Mario zasvirao. Mario koji svaku situaciju uglazbi otpjevao je pjesmicu sa stihovima koji su namijavali cijeli bus kao npr..

Al smo zato fratra spili, pa smo odmah sretni bili.

Vozač juri kao vjetar, al u rikverc kilometar.

Vodila nas Kata mila, u Logorskoj nikad bila itd…

Svećenik Milan nas počastio najizvrsnijim vinom u busu a za konobare je imao dva mala anđela Emanuela i Marka koji nemaju ni 10 godina a koji osim što su nas posluživali su nam i viceve ispričali.

Dakle na kraju se može reći onome tko vjeruje sve izađe na dobro i upravo je to zaključak ovog našeg uzbudljivog ali slatkog izleta.