U subotu, 11. svibnja 2024. godine članovi HPDa Sv. Patrik  uputili su se na jednodnevni izlet na atraktivnu stazu Malog Princa koja se nalazi na području Crnopca na južnom Velebitu. Put nam je prije mnogo godina isplanirao Slavko Tomerlin – Tatek koji je istražujući put kroz labirint strmih stijena, uskih prolaza, jama i špilja stazu označio i osigurao sajlama i klinovima. Spretno i sretno, jer ovo je staza koja traži oboje, pridružili smo se maloj skupini odabranih koji su doživjeli čaroliju Malog Princa.

Krenuli smo rano ujutro s dva kombija veseleći se lijepom vremenu koje je obećavalo ugodan dan u planini. Uspon s parkirališta do Planinarskog skloništa Crnopac bio je dobro razgibavanje, a onda se kreće na samu stazu. U pripremi izleta imali smo dvije suprotstavljene struje mišljenja, jedna kako je to previše opasna staza za amatere i kako grupe ne bi trebalo voditi na nju i druga kako to nije ništa, sve opake slike su nastale isključivo zbog kuta slikanja. Zaključujemo kako je istina, kao i obično, negdje u sredini. Početnicima u penjanju staza bi mogla biti zahtjevna i dobro je imati nekog iskustva u sličnim terenima za opušten boravak i uživanje na izletu. Staza nikako nije za one koji se boje visine ili nisu spretni u kretanju koje je malo više od običnog hodanja po ravnom. Ali ipak, staza nije toliko strašna, pogotovo ako imate povjerenja u ljude koji su uz vas i koji vam mogu pomoći – savjetom ili ispruženom rukom.

Izlet su uz puno optimizma i podrške vodili Karmela i Mario, a slušalo se Željka. Vozači kombija su nas potpuno samouvjereno nakon hoda odvezli i do izvora Une, kako bi se nagledali i zelenog i plavog. Zajedničkim snagama smo složili foto-galeriju koju možete pogledati na facebook stranici udruge.