U subotu 23. siječnja 2016. godine održana je Predstavnička godišnja skupština udruge Ekosspiritus na Cerini. Predstavnici svih šest sekcija udruge okupili su se na Skupštini koju su započeli svetom misom koju je predslavio vlč. Robert Mokri, duhovnik udruge.

Skupština je imala sedam točaka dnevnog reda, a svake godine najdinamičnija točka je izglasavanje godišnjeg plana. Predložen je niz aktivnosti u svakoj sekciji, a članovi skupštine potvrdili su predložene planove. Neke aktivnosti su već uhodane, dobro posjećene od članova, a u planu imamo i neke novosti. Jedna od glavnih aktivnosti svakako će biti dočekivanje planinara u planinarskom domu “Cerinski vir” na Cerini.
Članovi skupštine imali su i zajednički ručak, te ostali u druženju do kasnih popodnevnih sati.

Vjerujemo da će jubilej milosrđa donijeti obilne plodove i u našoj udruzi, pomoći nam da svladamo sve prepreke, te sva naša nastojanja prožeti svojom ljubavlju…

“Moje dijete, znaj da je najveća prepreka svetosti bezvolja i bezrazložan nemir. On ti oduzima mogućnost vježbati se u krjeposti. Sve kušnje zajedno ne smiju ti ni na trenutak oduzeti nutarnji mir, a uznemirenost i bezvolja plod su tvoja sebeljublja. Ne smiješ gubiti volju, nego se uvijek truditi da umjesto sebeljublja zavlada moja ljubav.” (sv. Faustina Kowalska)