Informacije o hrani na nadolazećem pohodu 57. Planinarskog križnog puta

Obaviještavamo sudionike da obavezno moraju uzeti zdjelicu, žlicu te šalicu za čaj. Domaćini i organizatori smatraju da plastika – jednokratni plastični tanjuri, žlice i čaše nisu primjerene za ovakav susret u kojem želimo naglasiti i ekološku svijest. Ako želite popiti čaj ili pojesti kuhano jelo, morate obavezno imati svoju šalicu, odnosno zdjelicu i žlicu. Uz njih uzmite papirnati ručnik da ih možete nakon blagovanja obrisati i pospremiti u ruksak.

Domaćini i organizatori pripremili su zajedničke obroke.

U subotu će nas na prvoj postaji dočekati čaj. Ručak imamo iz svojeg ruksaka. Večera je gulaš, a doručak u nedjelju je osiguran – čaj i sendviči.

Nedjeljni ručak biti će kruh i namazi. Nakon završne euharistije, prije polaska za Hrvatsku, biti će podijeljene kobasice.

Podrazumijeva se, možete u svoje ruksake staviti domaćih kobasica, špeka, luka te domaćih kolača, koje ćemo ponuditi domaćinima tijekom našeg hoda.

Ovaj vikend su održane završene su pripreme u Austriji. Ružica, Iva, Ante i Radovan susreli su domaćine i dogovorili detalje oko euharistija, noćenja, hrane i svega ostalog što je potrebno za dobru organizaciju.
Na kraju je bila misa u svetištu Majke Božje na kojoj smo prikazali sve vas koji ste se prijavili za ovaj pohod. Molili smo za duhovne plodove našeg susreta, prijateljstvo i radost našeg zajedništva.
Domaćini nas radosno očekuju! Ponuditi će nam bratsko srce i kršćansku dobrodošlicu. Nadamo se da željno iščekujete ovaj susret, s onom istom radošću s kojom se i mi veselimo našem zajedništvu u Kristu.