Hrvatsko planinarsko društvo svetog Patrika i udruga Ekosspiritus obilježili su prvu godišnjicu od otvaranja planinarskog doma na Cerini. Mala proslava održala se u nedjelju 4. rujna 2016., a slavlje je započelo u kasnim popodnevnim satima svetom misom koju je predvodio vlč. Milan Kerš, župnik iz Zrinskog Topolovca, dugogodišnji prijatelj zajednice Ekosspiritus. U svojoj propovjedi približio je vlč. Milan život Majke Terezije, svetice Katoličke Crkve koja je upravo tog dana kanonizirana u Vatikanu. U molitvi vjernih svi prisutni zahvalili su Bogu za sva dobročinstva kojima ih je obasipao u protekloj godini.
Za tjelesnu okrjepu pobrinuli su se Silvija i Ante Blažević, spremivši jako ukusan gulaš za sve prisutne. Irena je napravila izvrsne štrudle od sira i jabuka, a Vlado i Radovan bili dobri domaćini za sve prisutne. Četrdesetak je članova, prijatelja i susjeda te planinara tako nastavilo svoje zajedništvo za velikim obiteljskim stolom zajednice. Ukusni su bili i raznovrsni kolači koji su na zajednički stol prinijeli sami posjetitelji ove proslave na Cerini.
Protekla godina u najmlađem planinarskom domu u Samoborskom gorju bila je jako dinamična i protkana susretima različitih vrsta. Svima je to velika radost jer brojne aktivnosti zajednice dokaz su da se trud graditelja isplatio. Poželimo planinarskom domu još niz lijepih obljetnica