Prvoga prekrasnoga dana listopada 2016. godine održan je tradicionalni izlet u nepoznato HPD-a „Sv. Patrik“. Autobus se napunio pustolovnim planinarima i djecom iz planinarske škole iz Jastrebarskog, te je negdje na cesti otkriveno da putujemo na – Petrovu goru! Na toj 25 km dugoj gori obišli smo tri zanimljiva lokaliteta kružnom šetnjom kroz bogate, bjelogorične šume. Zastali smo kod devastiranog spomenika antifašističkoj borbi, te produžili do ostataka pavlinskog samostana u restauraciji. Kao treću lokaciju došli smo do mjesta gdje je obilježen ‘Kraljev grob’, po legendi mjesto pogiblji posljednjeg kralja narodne krvi Petra Svačića u 11. stoljeću.
Ručak je bio u lovačkom domu „Muljava“ kod kojega je bio veliki gljivarski susret uz živu glazbu i druženje… Na povratku smo stali u muzeju s borbenom tenikom iz Domovinskog rata u Turnju.
Izlet je bio vrlo lijep, jer je uključio zanimljivu lokaciju i spojio baš sve generacije planinara – od dvoje jednogodišnjaka u nosiljkama, preke djece iz planinarske škole do članova i prijatelja HPDa.