Jedan od onih dana kada ništa ne ide po najavljenom planu, a zapravo završi još bolje nego što smo planirali… HPD „Sv. Patrik“ na svom izletu za studeni. Tri auta sa zimskim gumama, 12 sudionika, vodič Tomislav i skoro sva godišnja doba u jednom danu.

Planirali smo ići na Bjelolasicu. Količina snijega koja je tamo pala to je učinila nemogućim planom, pa smo se okrenuli prema Učki. Početak staze bio je ona jesen koju smo planirali tražiti, naći i upoznati, ali kako smo sve više napredovali, jesen je nestajala. Pronašli smo i upoznali zimu! I to pravu zimu, s dubokim snijegom i injem na granama i ledenim vjetrom! Planirali smo ići na ručak na Ravnu Goru, ali kako je sve u danu bilo pomaknuto, završili smo u pansionu ‘Učka’ koji priprema autohtona jela tipična za Istru – sve jedno zanimljivije od drugoga. Planirali smo ići na Javorovu kosu, ali smo završili na Trsatu. Posljednji dan godine milosrđa u našoj zemlji pronašli smo još jedna vrata milosrđa, objasna suncem.

Oni koji nisu shvatili i prije, apsolutno su shvatili tada: sve je u danu bilo van planiranoga i sve nije moglo biti bolje nego što je bilo…