Drage obitelji, dragi prijatelji!
I ove godine okupiti ćemo se u planini. Hodati ćemo za križem Gospodina Isusa Krista, razmatrajući Njegovu Muku. Ponovno ćemo radosno sresti drage prijatelje koji se godinama nadahnjuju u ovoj pobožnosti koja slavi trideset godina postojanja. Pozvane su obitelji i pojedinci koji su spremni podnijeti malo žrtve kroz hod u prirodi.
Potaknite prijatelje, kumove, kršćanske obitelji na ovaj hod.
Radosno vas očekujemo!

Termin: Samoborsko gorje, 8. travnja 2017.

Geslo: “Doista i ti si od njih! Ta govor te tvoj izdaje!” (Mt 27, 73)

Tehnički detalji našeg susreta – prijave za susret

Za susret se je potrebno prijaviti i to najkasnije do srijede, 5. travnja. Tek nakon vaših prijava možemo, kao i dosad, organizirati zajednički ručak te ostale detalje organizacije. Prijava uključuje uplatu kotizacije.

Prijava će biti na mail:  obiteljskipkp@gmail.com

Okupljanje

Okupljanje će biti kod križa koji se nalazi u Malom Lipovcu, neposredno nakon skretanja za Veliki Lipovec (oko tri kilometra nakon Smerovišća, oko osam kilometara od centra Samobora). Na prvu postaju treba doći do 9:30 sati.

Zajednički hod

Od križa u Malom Lipovcu nastaviti ćemo hod prema planinarskom domu Ivica Sudnik na Velikom Dolu. Treba nam oko sat vremena do planinarskog doma gdje je predviđena stanka za okrjepu iz vlastite torbe. Put je širok, lagan za uspon. Nakon okrjepe spuštamo se u Smerovišće i nastavljamo hod prema Cerini gdje ćemo imati zajednički ručak i svetu misu u 15:30 sati.

Dionica puta bez problema može se proći s malom djecom koja se mogu voziti u kolicima. Hod s odmorom u planinarskom domu traje oko četiri sata.

Molitveni program

Tijekom hoda zastati ćemo i meditirati sedam postaja, sedam razmatranja Muke Kristove. Zajednička misa biti će na Cerini , na kraju zajedničkog hoda

Zajednički ručak

Zajednički ručak pripremiti će se na Cerini a uz juhu biti će dva menija, jedan za odrasle, a drugi za djecu. Molimo vas, zajednički stol obogatite kolačem.

Kotizacija za susret

Svaka obitelj će pridonijeti za ovaj susret sa 100,00 kuna,  a s prikupljenim novcem organizirati ćemo zajednički ručak na Cerini, te pokriti druge troškove organizacije.

Kotizaciju ćete uplatiti na račun udruge Ekosspiritus , Šipački Breg , Cerina 61.

HR 1 5 2 3 6 0 0 0 0 1 1 0 1 2 7 4 1 7 7

Na opću uplatnicu napisati prezime obitelji koja uplaćuje kotizaciju i staviti napomenu – članarina Obiteljske zajednice 2017.

Naravno, ako je neka obitelj u financijskim problemima i ne mogu platiti taj iznos javite se voditelju obiteljske zajednice Mariu Blažanoviću.

Mogućnost noćenja na Cerini

Subota 8. travnja je dan prije Cvjetnice koju ćemo slaviti u svojim župama. Stoga nije predviđeno noćenje na Cerini.  Ako se netko odluči na noćenje na Cerini, to je potrebno kod prijave naznačiti.

Sve dodatne informacije rado će vam dati Mario Blažanović, voditelj Obiteljske zajednice kojeg možete kontaktirati na  mail:  mario.blazanovic@gmail.com (098 98 42 336).