Pod geslom: “Doista i ti si od njih! Ta govor te tvoj izdaje!” (Mt 27, 73), održan je u subotu 8. travnja u Samoborskom gorju Planinarski križni put za obitelji, na koji se odazvalo oko 180 sudionika svih životnih dobi. Najbrojnije su ipak bile mlade obitelji koje su na razne načine povezane s udrugom Ekosspiritus. Sudionici su stigli iz Zagreba, Karlovca, Hrvatskog Zagorja, te veća skupina iz Lipovljana predvođena bračnim parom Vericom i Ivicom Hrmo. Hod je započeo u Malom Lipovcu, ispred raspela koje se nalazi kod početka planinarskog puta koji se penje prema Velikom Dolu. Sudionicu su se uspeli do planinarskog doma Ivica Sudnik, te nakon okrjepe tijela, nastavili preko Gregurić Brega prema Smerovišću i Cerini gdje su pristigli na zajednički ručak. Ručak su pripremili domaćini: Vlado Kenda i Irena Golubić te su im pomogli članovi udruge Ekosspiritus koji su se stavili na raspolaganje u kuhinji. Pomogla je Marija Blažanović, Ana Grubišić, obitelj Maurović i drugi.
Tijekom puta sudionici su zastali na sedam meditacija Muke Kristove. Tekst postaja napisao je vjeroučitelj Nikola Kuzmičić, a svi okupljeni uživali su u prelijepom proljetnom danu i zajedništvu u planini. Najmlađu djecu roditelji su nosili na nosiljkama ili gurali u kolicima dok je većina sudionika na svojim nogama propješačila dionicu puta koji je trajao oko četiri sata.
Okrjepu duše sudionici su našli u meditacijama, zajedničkim promišljanjima i euharistiji koja je slavljena na Cerini na otvorenom. Misno slavlje predvodio je vlč. Ante Rotim, umirovljeni svećenik Zagrebačke nadbiskupije, a sakrament pomirenja nudio je vlč. Vlado Letinčić, upravitelj župe Sv. Ivana apostola i evanđelista u Zagrebu – Utrina. Predvoditelj misnog slavlja naglasio je ljepotu zajedništva i prihvaćanja dara života u kršćanskim obiteljima zahvalivši okupljenim obiteljima što svoje živote ugrađuju u Crkvu i svoju domovinu Hrvatsku.
Antun Sente , rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa poslao je po sudionicima iz Karlovca svim obiteljima časopis – Glasnik sv. Josipa, želeći u godini svetog Josipa popularizirati lik omiljenog sveca u hrvatskom narodu. Cjelokupni susret pripremio je Mario Blažanović, jedan od voditelja Obiteljske zajednice udruge Ekosspiritus, animirajući obitelji i pojedince na dolazak. Susret je moderirao Radovan Librić, vjeroučitelj, predvodeći nagovore kod postaja.