Društvo svetog Izidora Seljaka osvojilo prvo mjesto na 13. Proljetnom sajmu u Samoboru u kategoriji eko – etno izlagača za originalan i ukusno uređen prodajni štand.
Ovogodišnji 13. Samoborski proljetni sajam na glavnom Trgu u Samoboru okupio je ponovno veliki broj izlagača. Tradicionalno je sudjelovalo i Društvo svetog Izidora Seljaka, čije su članice i članovi tijekom godine izradile lijepe etno predmete koje su ponudile posjetiteljima. Štand na kojem su bili izloženi predmeti bio je imitacija košare u kojima su samoborke nosile svoje proizvode u Zagreb na plac. Zadnjih mjesec dana izrađena je velika košara, pletena od šiblja, kojom je ukrašen prednji dio štanda, a povrh košare su izloženi i drugi uporabni predmeti izrađeni na mjesečnim radionicama društva. Svi posjetitelji mogli su kušati kukuruzni kruh kojeg su ispekle vrijedne članice, a koji je bio namazan domaćom mašću. U dežurstvu uz štand izmjenjivale su se članice obučene u kikle, tradicionalnu odjeću samoborskog kraja, te zainteresiranim posjetiteljima predstavljale rad društva.
Trud svih članica i članova, entuzijazam i zalaganje nagrađeni su nagradom i osvajanjem prvog mjesta u kategoriji eko –etno izlagača za originalan i ukusno uređen prodajni štand. Čestitamo svim onima koji su sudjelovali u uređenju štanda i dežurstvima na štandu tijekom održavanja Sajma. Pod vodstvom vrijedne predsjednice Branke Toth Društvo svetog Izidora Seljaka i dalje se bavi očuvanjem baštine i tradicije samoborskog kraja, te promicanjem bogate povijesti koja se očituje u čuvanju kršćanskih korijena.