Bratovština svetog Jakova apostola iz Samobora primljena u Nadbratovštinu sv. Jakova u Santiagu u Španjolskoj, a ovih dana izašla je iz tiska hrvatska inačica hodočasničke putovnice za Put sv. Jakova

Bratovština sv. Jakova iz Samobora primljena je u veliku zajednicu bratovština koje djeluju na raznim stranama svijeta i želi u Hrvatskoj popularizirati hodočašće svetom Jakovu. Time je mala bratovština koja djeluje u župi svete Anastazije u Samoboru dobila odgovornost za hodočasnike koji na hodočašće u Španjolsku, na grob svetog Jakova apostola putuju iz Hrvatske.
Iz tiska je izašla hrvatska inačica Credentiala (hodočasničke putovnice) za Camino de Santiago (Put svetog Jakova) koju je za tisak pripremila Bratovština svetog Jakova iz Samobora, koja djeluje unutar udruge Ekosspiritus. Tako se i Hrvatska pridružila brojnim europskim narodima koji imaju hodočasničku putovnicu otisnutu na svom jeziku. Hrvatska hodočasnička putovnica odobrena je u Uredu za hodočasnike pri katedrali u Santiago de Composteli u Španjolskoj, a projekt je realiziran među članovima Bratovštine svetog Jakova iz Samobora, koja je osnovana krajem 2015. godine i u svojim ciljevima ima brigu i pomoć hodočasnicima koji iz Hrvatske kreću na taj glasoviti hodočasnički put. Putovnica se koristi za udaranje žigova tijekom putovanja na bilo kojoj hodočasničkoj ruti koja vodi prema grobu svetog Jakova.
Putovnicu možete nabaviti u Samoborskom gorju (Planinarski dom Cerinski vir, Cerina 61 – u uredovno vrijeme doma), u Zagrebu (Samoborska 85a) ili je naručiti na www.putsvjakova.com i bit će isporučena na kućnu adresu, a platit ćete je pouzećem. Cijena hodočasničke putovnice je 15 kuna, s dostavom (u RH) je 45 kuna.