Održan sastanak za Noćni križni put župe sv. Anastazije

Četvrti Noćni križni put drevne župe sv. Anastazije održati će se u noći iz Velikog četvrtka na Veliki petak, 29. i 20. ožujka. U ponedjeljak 12. ožujka održan je sastanak predstavnika organizatora ovog pohoda u župnoj dvorani Župe Krista Kralja u Domaslovcu.Sudjelovali su predstavnici Bratovštine sv. Jakova apostola, Bratovštine sv. Helene i Obiteljske zajednice žive krunice čije skupine potpisuju organizaciju ovog događaja.
Ovogodišnji križonoša biti će iz Bratovštine sv. Jakova, Marko Ščrbec, župljanin župe Vrbani i mirovni sudac Bratovštine sv. Jakova apostola. Nositi će križ kao molitvu i žrtvu za ponizno srce a ta nakana će te noći biti za sve okupljene župljane drevne župe sv. Anastazije.Marko je suprug i otac. Ima sina Jakova a supruga Ana pod svojim srcem nosi drugo dijete.Marko je praktični vjernik. Pratnja i nositelji kandelabera biti će mu članovi i prijatelji Bratovštine sv. Jakova apostola. Oni će biti prvi u procesiji, Drugi će biti članovi Obiteljske zajednice žive krunice a na kraju bratimi i sestre Bratovštine sv. Helene te svi ostali koji se žele pridružiti u ovom hodu za križem.
Pozivamo vas sve na noćni hod u kojem će se posjetiti 14 crkvi i kapela te križeva u župi Samobor . Trasa je dugačka 14 kilometara a hod traje osam sati uz stanke za molitvu, sabranost, meditaciju…
Hod započinje na Veliki četvrtak u 22.00 sata u franjevačkoj crkvi a završava u ranim jutarnjim satima, oko 06.00 u župnoj crkvi svete Anastazije kada se umorni hodočasnici vraćaju u Samobor.