U subotu 12, svibnja održan je u Turopolju već uhodani projekt udruge Ekosspiritus i Društva sv. Izidora Seljaka pod nazivom  „Hrvatska kakvu ne poznajete!“. Članovi Društva sv. Izidora Seljaka i njihovi prijatelji posjetili su vrijedne spomenika kulture: drvene kapele, kurije i župne crkve u Turopolju. Početak je bio u Velikoj Mlaki i razgledom drvene crkve sv. Barbare, a nastavilo se s kurijom Modrić – Bedeković u Donjoj Lomnici, starom gradu Lukavec, crkvom Majke Božje Snježne u Dubrancu, Kapeli sv. Antuna u Gustelnici,kapelom sv. Roka u Cvetković Brdu, a završilo u izletištu Ključić Brdo tjelesnom okrjepom. Svetom misom u crkvi sv. Petra i Pavla u Velikoj Gorici zahvalili su svi prisutni za ovako lijep izlet svome Gospodinu.
Izlet je sve obogatio novim spoznajama o drvenoj arihekturi, i povijesti Turopolja, a na nekim mjestima našli smo izravne poveznice s našim Samoborom iz kojeg su pristigli župnici koji su službovali u Turopolju ili drveni majstori koji su obnavljali kapele.
Izlet je organizirao Marko Hrkać, član Društva sv. Izidora Seljaka s stanovanjem u Velikoj Gorici. Stručno vodstvo preuzeo je Stjepan Šipušić, a organizaciju putovanja Branka Toth, predsjednica Društva.
Lijepo proveden dan u zajedništvu obogatile su članice Društva sv. Izidora Seljaka obukavši svoju tradicionalnu odjeću prezentirajući tradicisko odjevanje na našem putovanju.