Dragi mladi prijatelji, hodočasnici, planinari, sudionici Planinarskih križnih puteva i oni koji će to tek postati!

Na području Riječke nadbiskupije u Gorskom kotaru na dionici puta: Ravna Gora – Mrkopalj – Delnice, održat će se 62. Planinarski križni put udruge Ekosspiritus u vikendu 13. i 14. listopada 2018., a u organizaciju će se uključiti sve katoličke župe na čijem teritoriju ćemo hodati trasu pohoda; Ravna Gora, Mrkopalj, Fužine, Lokve i Delnice. Radosno nas očekuju župljani sa svojim župnicima.
Planinarski križni put održati će se u terminu kada će trajati Sinoda za mlade koja se održava u Rimu. Zato smo uzeli geslo iz knjige Joelove koju papa često citira kada spominje mlade: „Vaši će starci sanjati sne, a vaši mladići gledati viđenja“ (Jl 3, 1).
Bit će to lijepo zajedništvo u Gorskom kotaru. U centru našeg okupljanja biti će evanđelje i euharistije za koje ćemo se pripremiti kroz naš naporni hod, kroz pjesmu i meditiranje postaja, kroz tišinu i međusobni razgovor, kroz ljepotu prirode ovog nam dijela Hrvatske…

Prijave su kod župnih animatora do 3. listopada, a pojedinci se mogu doći i sami prijaviti u isto vrijeme kada će animatori prijavljivati svoje zajednice: u agenciji Samoborček na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu u četvrtak, 4. listopada od 16:00 – 17:00 sati.

Nakon uplate i potvrde sudjelovanja (ne prije) svaki sudionik će se sa svojim osobnim podacima prijaviti elektroničkim putem, preko linka za prijavu koji će biti objavljen na www.ekosspiritus.hr.

Sve ostale detalje o pohodu pročitajte u letku koji se nalaze u privitku, zajedno sa skupnom listom koju na prvoj postaji predaju animatori.

Zovemo vas na još jedan pohod Planinarskog križnog puta. Nadamo se vašem odazivu! Potaknite svoje prijatelje na dolazak i vidimo se uskoro!

Udruga Ekosspiritus

Letak 62 PKP

Skupna lista 62 PKP