U Samoboru i Samoborskom gorju Bratovština sv. Jakova apostola održala je prvi Camino dan koji je bio pun zahvaljivanja Bogu za hodočašće svetom Jakovu održano u srpnju ove godine ali i sjećanja na prelijepe trenutke provedene u Španjolskoj, prijateljski susret, zajednički bratovštinski stol, pjesmu i izricanje planova za naredne mjesece i godine.

Zahvalu za Camino hodočasnici su izrazili sudjelovanjem na svetoj misi u crkvi sv. Mihalja u Samoboru. Hodočasnici i njihovi prijatelji, pristigli iz različitih mjesta u Hrvatskoj, priključili su se liturgiji svojim pjevanjem uz gitaru čije je žice prebirala Tamara Perc i sama sudionica hodočašća. Misu je predvodio vlč Kristijan Tušek, kapelan župe sv. Anastazije koji je nadahnuto tumačio evanđelje i sve prisutne oduševio svojom propovjedi. Nakon mise svi su bili počašćeni kavom i kolačima a glavnu brigu oko agapea imala je gospođa Mira Rubinić, zvonarica crkve sv. Mihalja.

Druženje se nastavilo na Cerini, bratskim , prijateljskim druženjem uz zajednički stol te prezentacijom Camina uz podsjećanje na lijepe trenutke provedene na hodočašću u Španjolskoj. Hodočasnici su Vedranu i Radovanu poklonili prigodne darove za trud oko organizacije hodočašća. Nakon ručka kojeg je pripremila naša draga kuharica Anica kojoj su pomogli Vlado i Bruno, predstavljeni su planovi za djelovanje Bratovštine sv. Jakova apostola. Dobrih ideja nije nedostajalo a predsjednik Bratovštine sv. Jakova, Ante Blažević sve je prijedloge brižljivo saslušao i staviti će ih u dnevni red Skupštine koja je planirana za prosinac.

Tamara je uzela gitaru i animirala pjesmu koja je još dugo odzvanjala Cerinom a moć zajedništva koje je iznova potvrđeno na Cerini još će dugo držati sve sudionike današnjeg susreta u osjećaju snažne vjere i prijateljstva.

Slijedeći Camino dan održati će se u Splitu u prvim mjesecima iduće godine.