Dragi budući i mogući putniče i hodočasniče!
Iz godine u godinu na desetke tisuće mladih sa svih krajeva svijeta okuplja se na novim etapama ‘Hodočašća povjerenja na Zemlji’, to jest Europskom susretu mladih i ekumenske zajednice iz Taizéa. Vjerojatno si bio/bila već na jednom od takvih susreta gdje si se mogao/mogla upoznati sa zajednicom i mnoštvom mladih.
No, jesi li znao/znala da postoje i cjelogodišnji susreti mladih u samom središtu zajednice iz Taizéa? Ovom prilikom želimo ti omogućiti jedno vrlo posebno iskustvo molitve s mladima s svih krajeva svijeta, iskustvo susreta među različitim kulturama i jezicima, iskustvo pomirenja i zajedništva sa mnogo različitosti, sve na jednom malenom mjestu u srcu francuske Burgundije, u selu Taizé.
Susreti u Taizéu odvijaju se na tjednoj razini u ritmu od nedjelje do nedjelje. Zajednica ima svoj uhodani raspored molitava, radionica i obroka, koji ćete dobiti naknadno.

Za putovanje u Taizé 2019. godine biti će dostupan termin:

 1. – 21. srpnja 2019.
  (polazak u subotu, povratak u ponedjeljak)

OKVIRNI PROGRAM PUTA:

 • subota : polazak iz Zagreba u večernjim satima (vožnja kroz Sloveniju, Italiju,
  Francusku, sa usputnim stajanjima)
 • nedjelja : dolazak u Taizé u popodnevnim satima (prijava i smještaj, uključivanje u
  program zajednice)
 • I. nedjelja <> II. nedjelja : boravak u selu zajedno sa mladima i braćom iz Zajednice
  (praćenje dnevnog ritma prema već uhodanom rasporedu Zajednice)
 • II. nedjelja : polazak iz Taizéa u podnevnim satima (vožnja kroz Francusku, Italiju i
  Sloveniju) – ponedjeljak : dolazak u Zagreb u jutarnjim satima

TROŠKOVI PUTA:
900 kn + 50 € (115 €*)
U cijenu je uključeno:
900 kn – prijevoz do Taizéa i natrag + putno osiguranje
50 € – participacija : tri obroka dnevno, smještaj, troškovi održavanja i organiziranja u Zajednici

 • cijena od 50 € vrijedi za mlade do 30 godina,
  osobe starije od 30 godina plaćaju 115 eura
  N.B. : Navedene cijene doprinosa (participacija) vrijede za putnike s prebivalištem u Hrvatskoj i plaćaju se u samome Taizéu.
  PRIJAVA: Kako se predbilježiti za putovanje?
  Potrebno je prijaviti se putem online prijavnice (Klikni na link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSefMoUZUXR8cKYjqks61elvdA9LO6HI3nZOE8isUqv5wXAuqQ/viewform)
  Da bismo prijavu ozbiljno shvatili, potrebno je:
 • Ispuniti sve tražene podatke u online prijavnici.
 • Platiti 400 kn akontacije najkasnije do 30. svibnja 2019. (obavijest o načinu uplate akontacije dobit ćeš nakon prijave).
 • Svaku prijavu kojoj nešto nedostaje nećemo shvaćati (previše) ozbiljno.
 • Prijave traju do 15. lipnja 2019. ili do popunjenja autobusa!!! – U slučaju popunjenja autobusa i viška prijavljenih, uplatu možemo od vas tražiti i ranije jer tada će prednost imati oni koji su platili akontaciju i dali sve podatke!
 • Potvrdu da ste na listi dobit ćete posebno na mail!
 • Akontacija je nepovratna, a u slučaju odustajanja bez pronađene zamjene ne možemo ti garantirati povrat novca.

Tko može ići na putovanje?
Može se prijaviti svatko tko je navršio 15 godina (iako su susreti mladih namijenjeni prvenstveno mladima od 18 do 35 godina), u ljetnim mjesecima ne postoji gornja dobna granica za prijavu no smještajni kapacitet za osobe starije od 35 godina je ograničen stoga molimo za maksimalno razumijevanje i slijeđenje naših uputa ako ste vi ili članovi vaše grupe stariji od 35 godina.
Mogu li ići maloljetnici?

 • Mogu! Donja dobna granica za maloljetnike je 15 godina. – Maloljetnici mogu sudjelovati samo u pratnji voditelja (za detalje o određivanju voditelja obratite nam se kod prijave). Voditelji ostaju sa maloljetnicima tijekom cijelog susreta i smješteni su zajedno s njima.
 • Svi maloljetnici moraju sa sobom ponijeti ispunjeni obrazac s pismenim roditeljskim pristankom za njihovo sudjelovanje u Europskom susretu. Obrazac ćete dobiti kod nas, a njime se imenuje zakonski odgovorna osoba za maloljetnike tijekom susreta.
  Mogu li ići obitelji?
  -Mogu! U svakoj skupini iz pojedine zemlje mogu se prijaviti najviše tri obitelji, molimo da nam se kod prijave obitelji dodatno javite na mail kako bismo dogovorili sve detalje.
 • Djeca plaćaju pola cijene puta odn. 450kn
 • Participacija za djecu do 14 godina je dodatnih 3 eura po danu.

Kako mogu uplatiti novčani iznos za putovanje?
Upute za uplatu novčanih iznosa te pripremne susrete dobit će te naknadno.
Put se organizira u suradnji s Kršćanskim poslovnim klubom.
VAŽNA NAPOMENA: Kalkulacija cijene za svaki termin napravljena je na bazi punog autobusa što znači da se autobus mora popuniti kako bi se mogao organizirati polazak u toj cijeni. U slučaju manjeg broja prijavljenih termin ćemo morati otkazati ili u dogovoru s prijavljenima razmotriti povišenje cijene. O svim detaljima u vezi tijeka prijava svi prijavljeni biti će pravovremeno obaviješteni. U slučaju otkaza termina svim do tada prijavljenima uplaćen novac vratit će se u cijelosti.
Ako imam nekih pitanja, nedoumica, komentara, kome se mogu obratiti?
Za sve što te zanima, slobodno se obrati organizatorima na email adresu:
idem.ides.idemo@gmail.com, telefon 098 908 15 38 (Maja), Facebook stranici ‘Taizé Zagreb’ ili potražite na službenoj stranici Zajednice Taizé www.taize.fr/hr.
Ako znate nekoga tko bi volio ići, slobodno proslijedite ovu informaciju! 🙂
Mir i Dobro! +