„Pravi muževi ne sagiblju koljena pred lažnim duhom vremena“
bl. Alojzije Stepinac

Lijepa li si …Stražeman, Požega, Park prirode Papuk (21. i 22.rujna)
Projekt udruge Ekosspiritus i Hrvatskog planinarskog društva sv. Patrika pod nazivom „ Lijepa li si…“ odvija se jednom godišnje na lokacijama diljem Hrvatske. Nastao je u želji upoznavanja Domovine koja nam je bogata poviješću, kulturom i mjestima gdje možemo zastati i učiti o duhovnosti koja nam je važna za današnje vrijeme.
Pozivamo članove i prijatelje svih sekcija udruge Ekosspiritus i članove i prijatelje Hrvatskog planinarskog društva sv. Patrika u Slavoniju, u Stražeman, Požegu i Jankovac u Park prirode Papuk. U Stražemanu će nas dočekati vlč. Robert Mokri, naš dugogodišnji član i duhovnik. U crkvi sv. Mihaela arkanđela je mozaik hrvatskih blaženika, svetaca i crkvenih velikodostojnika među kojima je i bl. Alojzije Stepinac. Zbog toga mozaika su tadašnje komunističke vlasti zatvorile župnika, a mnogi su župljani završili na saslušanju i bili izloženi porugama i osudama.
Svi članovi i prijatelji mogu izabrati između dvije mogućnosti: jednodnevni ili dvodnevni izlet. Zajedno ćemo se naći u nedjelju u Stražemanu.


OKVIRNI PLAN
21.rujna ( subota)
Polazak iz Samobora u 6.00h iz garaže Samoborčeka a u 6.30h iz Zagreba (parkiralište iza Sveučilišne knjižnice). Vožnja prema Jankovcu. Planinarenje do Velike gdje je noćenje u HEP-ovom nastavnom centru u sobama s tušem. U cijenu je uključen i doručak.
Odlazak u Stražeman na misu u 11.00h, zajednički ručak te odlazak u Požegu u razgled katedrale i crkve sv. Lovre.

22.rujna (nedjelja)
Polazak iz autobusnog kolodvora u Samboru u 5.30h i u 6.00h iz Zagreba (parkiralište iza Sveučilišne biblioteke).
Misa je u 11.00 sati, zajednički ručak, druženje, te odlazak u Požegu s razgledanjem katedrale i crkve sv. Lovre.
Na misi ćemo sudjelovati u narodnim nošnjama. Za ručak morate ponijeti zdjelicu i žlicu, ispecite kolače.
Informacije i rezervacije: Branka Toth (za društvo sv. Izidora Seljaka), a ostali na mail: ekosspiritus@gmail.com.
Radujemo se našem zajedništvu u Slavoniji.