U ranim večernjim satima 10. prosinca 2019. otvorena je u Gradskoj knjižnici u Samoboru izložba jaslica koje su različitim tehnikama izradili članovi i prijatelji Društva sv. Izidora Seljaka koji se okupljaju u udruzi Ekosspiritus. Petnaestak kompozicija jaslica krasi izloge dječjeg odjela knjižnice kao i odjela za odrasle. Na početku otvaranja izložbe sve prisutne pozdravila je Mirjana Dimnjaković, ravnateljica Gradske knjižnice Samobor. Program otvaranja izložbe vodila je Vlasta Hržić, voditeljica sekcije jasličara Društva sv. Izidora Seljaka naglasivši da je ovo treća godina kako sekcija jasličara postavlja izložbu jaslica u različitim ambijentima. O povijesti postavljanja jaslica u samoborskom kraju govorio je Radovan Librić, vjeroučitelj i tajnik udruge Ekosspiritus prisjetivši se svojih sjećanja na jaslice samoborskih crkvi, kapela i onih u privatnim domovima koje je uočio prilikom blagoslova kuća.
Članice i članovi Društva sv. Izidora Seljaka obukli su svoje narodne nošnje učinivši trenutak otvaranja izložbe još svečanijim i ljepšim. Na kraju su sve prisutne pozdravili predstavnici grada Samobora: gospodin Juro Horvat, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti u gradu Samoboru i gospodinMarinko Đepina iz Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i projekte Europske unije, proglasivši izložbu otvorenom na radost mnogih koji će kroz mjesec dana proći uz izloge Gradske knjižnice. Gospodin Horvat pohvalio je i zahvalio na trudu svim članovima udruge Ekosspiritus i Društva sv. Izidora Seljaka koji čuvaju tradiciju i baštinu Samobora.
Svi prisutni ostali su u lijepom zajedništvu uz degustaciju domaćih kolača koje su ispekle članice Društva sv. Izidora Seljaka.