Četrnaest snažnih citata blaženog Alojzija Stepinca
U nedjelju 9.veljače u planinarskom domu Cerinski vir u Samoborskom gorju otvorena je izložba citata blaženog Alojzija Stepinca. Izložbi je prethodila misa koju je predvodio don Marin Drago Kozić. Na euharistiju okupili su se u najvećem broju članovi Planinarskog društva „ Sv. Rok“ iz Svete Nedelje te domaći članovi Hrvatskog planinarskog društva sv. Patrika.
Četrnaest citata blaženog Alojzija Stepinca izvezle su djevojke i žene Društva sv. Izidora Seljaka udruge Ekosspiritus tehnikom križića na platnu koje je uokvireno jednostavnim okvirima koje je izradio Vlado Kenda.
Izložbu je otvorio Radovan Librić, vjeroučitelj i tom prigodom naglasio : „Iako citiramo Blaženika koji je živio prije šezdeset godina, citati su danas snažni, često citirani, ugrađivani u propovijedi i druge tekstove našeg vremena jer nose poruku istine koja je aktualna u svako vrijeme. Ovu izložbu priredili smo na šezdesetu obljetnicu smrti Blaženika u želji da ponuđeni citati govore i danas nama i postanu u našem sadašnjem trenutku života nadahnuće za naše životne situacije.“
Za izložbu je otisnut letak na kojem se nalaze svih 14 citata Blaženika uz katehetska pitanja te je čitava izložba postala svojevrsna kateheza za sve one koji će u slijedećih mjesec dana posjetiti planinarski dom Cerinski vir.