PROSLAVA SVETKOVINE SV.PATRIKA,
SUBOTA 14.OŽUJKA, SAMOBORSKO GORJE,
PLANINARSKI DOM CERINSKI VIR

Mjesec ožujak- mjesec sv. Patrika
Čitav ožujak na Cerini, u Planinarskom domu Cerinski vir, obilježiti će štovanje sv. Patrika, zaštitnika našeg planinarskog Društva. Blagovaonica na Cerini bit će tom prigodom blagdanski uređena, pit će se craft pivo sv. Patrika te svim posjetiteljima dijeliti kartonske djeteline s evangelizacijskom porukom. Naši domaćini, dežurni u planinarskom domu, staviti će na sebe nove zelene pregače.

Poštovani članovi i članice Hrvatskog planinarskog društva sv. Patrika!
Radujemo se nadolazećoj svetkovini sv. Patrika, našeg zaštitnika. Proslavit ćemo je u subotu 14.ožujka, planinareći, u zajedništvu euharistijskog i obiteljskog stola; pjevajući, družeći se uz živu muziku čitav dan u Samoborskom gorju ina Cerini. Svetkovina sv. Patrika je u korizmi, jakom liturgijskom vremenu, kada Crkva pripravlja svoje vjernike za Uskrs. Tako je činio i sv. Patrik: ložio je vatre na brdima da bi mogao tumačiti Uskrsnuće Gospodina Krista. Ovaj naš susret upravo takovidimo – kao vatru zajedništva članova HPD-a sv. Patrika.
OKVIRNI PLAN
8.30. Parkiralište kod Ciboninog tornja u Zagrebu (Ulica Florijana Andrašeca). Cijena autobusa je 70,00 kuna.
Polazak autobusa prema Samoborskom gorju, dolazak na Poljanice iznad Ruda i početak planinarske rute prema Cerini. (Kovinšćica – Mali Lipovec – Veliki Lipovec – Cerina). Hod traje oko 3 sata, lagano, prilagođen svim uzrastima naših članova.
OKO 14.00 Zajednički ručak, agape. Svatko donosi i stavlja na stol hranu (ne raditi sendviče).
OKO 16.00 Sveta misa na Cerini po nakani za sve članove HPD-a sv. Patrika
Slijedi druženje, pjesma, zabava uz živu glazbu.
OKO 19.00h proglašenje „NAJČLANA“ za 2019. godinu uz dodjelu ZELENOG SRCA SV. PATRIKA, zajednička kuhana večera, gulaš sv. Patrika
Svaku članicu Društva molimo za kolač, a članovi će donijeti neko žestoko piće.
U 22.30 odlazak autobusa iz Smerovišća za Zagreb. Dolazak u Zagreb – Ljubljanica (okretište tramvaja).
Napomena: Moguće je doći i osobnim automobilom do 14.00 na Cerinu (auto ostaviti u Smerovišću kraj škole) i pridružiti se programu u popodnevnim satima.
Moguće je ostati noćiti u planinarskom domu, a svirači će svirati dok budemo htjeli pjevati i biti zajedno.
Namjernice za Patrikov gulaš pokrit ćemo iz blagajne, kao i cijenu za živu glazbu. Piće će svaki član platiti osobno, a moći će se nabaviti i craft pivo sv. Patrika.

PRIJAVE

ZA AUTOBUS
Kod Karmele na mail karmela61@gmail.com ili na mob 091/5324282.

OSTALI
Ostali koji dolaze u popodnevnim satima osobnim automobilima na Cerinu moraju se isto prijaviti zbog organizacije večere. Za njih prijave su isključivo na mail ekosspiritus@gmail.com.
Radujemo se što ćemo provesti još jedan lijepi dan u planini u zaštiti sv. Patrika.
SVETI PATRIČE, MOLI ZA NAS!