Obiteljska zajednica Ekosspiritus u suradnji sa HPD Svetim Patrikom iz Samobora organizira izlet na Ravni Dabar na Srednjem Velebitu 22. – 23. listopad 2022.

Plan izleta je obići vrhove oko završetka Premužićeve Staze (Butinovača) i oko Ravnog Dabra (Bačić kuk, Visibaba). Plan ćemo prilagoditi na licu mjesta s obzirom na vremenske uvjete i broju manje djece. Postojat će lakša i teža ruta, prilagođene malima i velikima.

Plan izleta: Subota 22.10.2022. Polazak iz Samobora u 6:20 sa Autobusnog kolodvora i sa južnog parkirališta NSB-e u 7:00.

U 10:00 dolazak u hostel Baške Oštarije. Sastajemo se sa grupom koja dolazi autima i ako bude potrebe formiramo grupu sa najmlađim članovima koja će proći stazom Terezijana.
Grupa iskusnija kreće na Premužićevu stazu i obilazi vrh Butinovača i dalje prema domu Ravni Dabar.
Do doma će doći autobus sa stvarima i najmlađim članovima.
Druženje u domu i organizirana večera.
Nedjelja 23.10.2022. Obilazak vrhova i kukova oko doma Ravni Dabar. U 16:00 misa u Baškim Oštarijama i nakon mise povratak u Zagreb i Samobor.

OPREMA:

Ruksak za jednodnevni izlet, višeslojna odjeća prilagođena vremenskim uvjetima, planinarske cipele tj. gojzerice, zaštita od sunca/kiše/vjetra, štapovi za hodanje, osobni dokumenti, važeća planinarska iskaznica, šlape za ulazak u spavaonicu, vreća za spavanje i pribor za osobnu higijenu za mjesto noćenja, noćna lampa za glavu.

HRANA I PIĆE:

Hranu i piće treba ponijeti za doručak i ručak u subotu i doručak i ručak u nedjelju, a u subotu imamo organiziranu večeru. U domu se može kupiti pivo i voda.

PRIJAVE:

Molimo prijavite se do srijede 19.10.2022. na mail: mario.blazanovic@gmail.com (kod prijave napisati broj mobitela za kontakt).

Informacije: 098 98 42 336 Mario Blažanović (vodič izleta).

Broj sudionika je ograničen, pa svoje mjesto rezervirajte što prije (prvenstvo imaju članovi HPD Sveti Patrik i Obiteljske Zajednice Ekosspiritus).