Jednom davno, davno, dok je još bilo mlado i društvo i članovi u njemu već smo putovali u Irsku. Izvještaj s tog putovanja još postoji i može se pročitati na poveznici:

A u nadolazeće ljeto novi članovi sada već ozbiljno punoljetnog dvadesetogodišnjeg društva (2004. – 2024.) planiraju ponoviti sličnu pustolovinu. Okupili smo se na Cerini u subotu, 27. siječnja 2024. godine, u popodnevnim satima, kako bi se upoznali s planovima i stvorili očekivanja za putovanje koje se već sada vrlo teško čeka.

Započeli smo s molitvom u kapeli sv. Izidora Seljaka, a zatim su Ana i Radovan govorili o svemu čemu se možemo veseliti na navedenom putu koji je pred nama. Bio je to skup starih sjećanja i novih iskustava. Irska se sigurno promijenila od našeg posljednjeg posjeta, ali kako nas sve veže članstvo u planinarskom društvu koje nosi ime sv. Patrika vjerujemo da ćemo ponovno na zelenom otoku osjetiti istu dobrodošlicu.

Članovi koji su uspjeli na vrijeme poslati svoju prijavu i tako si osigurali mjesto u skupini su kratko govorili o motivima putovanja i međusobno se upoznavali. Obučeni u zelene maice s logom društva i s velikim oduševljenjem krećemo i na ovaj put!