Pohod je okupio 70-ak uglavnom mlađih članova, pa čak i članovi planinarske škole iz OŠ Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem. Subota je započela razgledavanjem vrela Gacke i glasovitih mlinica. Ta rijeka poznata je u svijetu kao ‘pastvrska voda’ jer obiluje ribljim vrstama. Upravo je Gacka i Gacko polje najveće prirodno bogatstvo i razvojna šansa Like.
Susret je nastavljen posjetom Kuterevu, malom velebitskom mjestu koje je poznato u svijetu posljednjih nekoliko godina kao utočište medvjedića za koje brine udruga dobrovoljaca.
U popodnevnim satima sudionici su slavili svetu misu u svetištu Majke Božje u Krasnom. To se hodočasničko mjesto spominje od 1641. godine. Navečer je bilo predavanje o Himalaji s dijapozitivima i kratkom katehezom koja nas je potaknula na razmišljanje o kamenu.
Posjet Zavižanu, Premužićevoj stazi i Rožanskim kukovima ostavio je poseban dojam na sve sudionike. Ovaj naš najmlađi nacionalni park, proglašen 1999. godine predstavlja specifičan geomorfološki fenomen na kojem je dosad otkriveno 150 jama od kojih je najpoznatija Lukina jama. U sklopu parka nalazi se botanički rezervat „Visibaba“ u kojem je najveće nalazište hrvatske sibireje, te botanički rezervat Zavižan – Balinovac, s poznatim Velebitskim botaničkim vrtom osnovanim 1967. godine. Izletnici su uživali u pogledu na more i otoke Rab, Krk, Pag… Bili su sretni zbog zajedništva tijekom putovanja, a posebno u planinarskom domu na Zavižanu i susretu s obitelji Vukušić, meteorologa i pastira stare velebitske obitelji.