Daleko od svakodnevnice koja iscrpljuje, a opet toliko blizu – usred zelenog srca Hrvatske – mir kao rijeku pronašli smo na izvoru rijeke Kupe. Tamo snaga vode izbacuje minimalno 1200 l/sek i odmah nastaje rijeka nekoliko metara široka. Četrdeset sudionika razmišljalo je ovdje o toku svog života kroz katehezu koju su pripremili vjeroučitelji Katarina Pučar i Radovan Librić.
Nakon toga smo se spustili u dubine špilje Lokvarke, učeći, istražujući i uživajući u nevjerojatnim prizorima koje nam priroda može priuštiti, dok su neki u tkz. “plesnoj galeriji” čak i zaplesali.
Nakon podzemlja, uspeli smo se na “krov” Hrvatske – najviše naseljeno mjesto Begovo Razdolje, te smjestili na noćenje u planinaskoj kući. Misu u lokalnoj crkvici predvodio je vlč. Milan Kerš, nadahnutim riječima, kao i obično, potičući nas na to da više obratimo pažnju na ljude koje susrećemo, jer oni nisu nikada slučajno stavljeni na naš put.
Nedjelju smo započeli planinarenjem do Matić Poljane, gdje smo se zagrijavali društvenim igrama i tako pokušavali pobjeći od hladnoga vjetra. Popodne smo proveli u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica.
Na sada već redovitoj tomboli koju je vodio član udruge Josip Živičnjak, podijeljene su vrijedne nagrade, od kojih je prva bila besplatno sudjelovanje na sljedećem izletu, što je osvojio naš redoviti posjetilac Mladen, dokazujući tako da se vjernost uvijek isplati.