Pod geslom „Nitko nije otok“, u okviru projekta „Lijepa li si…“, održan je 27. i 28. svibnja peti u nizu pohod, ovaj put otocima Susak, Lošinj i Cres. Sudjelovalo je 140 mladih iz desetak župa zagrebačke nadbiskupije. Evanđeoska pouka se otkrivala u susretu s mještanima, sakralnoj umjetnosti i arhitekturi, duhovnosti samostana, zajedništvu sudionika…
Nakon dolaska u Mali Lošinj sudionici su se brodovima prebacili na otok Susak, najudaljeniji otok lošinjskog arhipelaga, prirodni fenomen Jadrana, pokriven naslagama pijeska, na kojem se naselje razvilo iz benediktinske opatije sv. Nikole u XI. Stoljeću. Danas na otoku živi oko 200 stanovnika.
Susret s župnikom Anđelkom Badurinom i mladima bio je u župnoj crkvi gdje se moglo čuti o povijesti otoka, kulturi i posebnostima. Razgledana je karakteristična ženska nošnja, tkz. „susačka minica“, jedinstvena na cijeloj obali. Otpjevani su posebni napjevi otoka, a kroz katehezu „Nitko nije otok“ mladi su razmišljali o gradnji mostova između ljudi, zajednica, a posebno prema Gospodinu.
Najhrabriji su se i okupali u moru. Vrativši se u Lošinj, odmor i noćenje bilo je organizirano u mjesnoj školi. Nedjelja je započela razgledavanjem otoka Cresa u gradu Osoru, njegove katedrale, arheološkog muzeja i crkve sv. Gaudijencija biskupa koji je, prema legendi, oslobodio otok zmija otrovnica, kojih ni danas nema na otoku.
Posjetili su Lubenice, grad na kamenoj stijeni, neprekinute povijesti duge četiri tisuće godina. Na litici visokoj 387 m nad morem, u dragulju hrvatske ruralne arhitekture, crkvi Prikazanja Marijina slavili su sudionici Dan Gospodnji, a euharistiju je predvodio Milan Kerš, župnik u Zrinskom Topolovcu.
Pohod je završen posjetom ženskom benediktinskom samostanu sv. Petra u Cresu.