“…Hoće li tko za mnom…” Lk 9,23

Uz budući planinarski dom HPD Sv. Patrika na Cerini, koji je trenutačno u obnovi, održan je prvi Ljetni kamp u trajanju od šest dana. Najbrojniji su bili mladi župljani župe Suhopolje iz Slavonije, koji su zamijenili ravnicu planinom i jako se dobro snašli. Ivan, Dinko, Senjin, Bruno, Ante i Renato obećali su se da će se sigurno vratiti u dolinu okruženu šumom, sa potokom Javorcom i livadama krcatim cvijećem. Spavanje u šatoru i umivanje na izvoru je doživljaj koji se još rijetko gdje može pronaći.

Katehetski program vodio je vjeroučitelj Radovan Librić, vođen geslom evanđeliste Luke: „…hoće li tko za mnom…“. Razmišljalo se o pozivu koji nam Isus svakodnevno upućuje i kako bi mogli najbolje na njega odgovoriti. Svakodnevnu euharistiju u prvoj preuređenoj prostoriji kuće predvodio je vlč. Robert Mokri.

Jutarnje sate svi su, svojim radom, poklonili napretku doma. Uređivao se prilaz i prostor oko kuće, spremala drva za zimu, kosila trava i radili pripremni poslovi za velike radne akcije koje slijede krajem ljeta i na jesen. Kada je u podne velika vrućina sve potjerala u hlad najbolje je osvježenje bilo pronaći pod najvećim slapom Samoborskog gorja: Cerinskim virom. Hladna voda nikoga nije omela da se kupaju baš kao u stare dane, kada je to bilo redovito kupalište djece iz okolnih sela.

Obilan jelovnik je oduševio sve prisutne, a o Tomislavovom umaku od tikvica pričalo se doma mamama, kao novom najdražem jelu svih prisutnih. Svaki dan nas je posjetio netko od članova društva, da bi se pridružili zajedništvu i uživali u gotovo netaknutoj prirodi, a vrlo blizu grada. I malo može biti dovoljno…