HPD Sv. Patrik organizira dvodnevni izlet na Klek 16. i 17. 04. 2016.

Krenuli bi iz Zagreba vlakom u 8.12 h s Glavnog kolodvora. Vožnja vlakom do Hreljina Ogulinskog (cijena karte 70 kn, POVRATNA 111 kn). Po redu vožnje u Hreljin Ogulinski dolazimo u 10.24 h.
Iz Hreljina Ogulinskog do vrha Kleka vodi najatraktivnija staza na Klek (cca 5-6 h hoda). Staza je zahtjevna (zbog strmih uspona) i traži dobru kondiciju.
Nakon uspona krećemo prema pl. domu Klek gdje ćemo noćiti. Cijena noćenja je 30 kn za planinare s valjanom pl. iskaznicom (za ostale 60 kn). ZATO PONESITE SA SOBOM PLANINARSKU ISKAZNICU ILI OSOBNU!!!
Ujutro, kad se naspavamo i doručkujemo, oko 10-11 h krećemo Ferdinom stazom preko Kneje ka Ogulinu. Ako nam ostane vremena Ogulinci ce nas provest u razgledavanje samog Ogulina. Vlak iz Ogulina za Zagreb kreće u 16.13 h i na glavni kolodvor dolazi u 18.24 h (cijena karte 65 kn, AKO NE UZMEMO POVRATNU). Večernja misa u Palmotićevoj, Bazilika Srca Isusova u 19:00 h.
Potrebna oprema: gojzerice, ruksak, rezervna odjeća, osobna higijena, kabanica, papuče, voda, hrana,, vreća za spavanje,
Troškovi: vlak 111 (povratna) kn + noćenje 30- 60 kn + večera 30 kn (nagađam) = 215 kn
​Š​to se ti​c​e hrane, Dom ima mogucnost koristenja kuhinje. Ako vi ,koji idete budete za, ponijeli bi ​ć​evape. Kolko svatko mo​ž​e ponijeti i zajedni​č​ki bi gore ispekli na ro​štilju 🙂 ostalu hranu si uzmite sami po izboru ; ono što volite 🙂
Prijave i informacije:
Karmela Brkić +385989208431 ili karmela61@gmail.com

 

 

Kao motivaciju, pročitajte kako je izgledao posljednji izlet, koji je vodio Mihovil:

Sunčano vrijeme omogućilo nam je da imamo prekrasan izlet na istočnim obroncima Medvednice. Okupilo nas se dvadesetak na okretištu u Dubravi te smo busom krenuli pravac Bidrovca. Tamo smo se odmah popeli na branu kako bi pogledali što nas čeka. Na samome početku oduševio nas je i sam Bidrovec s nekoliko prekrasnih vikendica uz potok, jedna s kotačem za mlin, a jedna druga pokazujući brojne drvene kučice za ptice. Uz potok smo se uspinjali prema Gorščici te putem natočili vodu na izvoru. Okruženi visokim stablima slušali smo cvrkut ptičica. Na Gorščici smo imali ručak, grah je tradicionalno prednjačio, a na kraju smo se zasladili s brojnim čokoladama i keksima. Neki su iskoristili pauzu te su se sunčali na drvenim ležaljkama. Prije polaska okupili smo se kraj male kapelice, zvonili smo i izmolili Anđeo Gospodnji. Put smo nastavili prema Hunjki razgovarajući i upoznavajući se. Zamjetili smo brojna srušena stabla uz put koja se nisu uspjela oduprijeti izazovima prirode. Na Hunjki smo pojeli štrudlu i sreli prijatelje. Sljedeći cilj je bio planinarski dom Runolist oko kojega smo naišli na jezerce Tigrovo oko te stijenu Šumarev grob iz koje izvire vode. Neki su iskoristili ostatke snijega za grudanje. Nastavili smo Leustekovom stazom prema napuštenoj Pavelićevoj vili u kojoj smo malo istražili skrivene mračne tunele iscrtane grafitima. Koliko sam vidio, svi su bili vrlo zadovoljni te je bilo pravo zadovoljstvo družiti se i proći ovu lijepu stazu.