Izlet u Gorski kotar, 18. i 19. lipnja 2016.
Begovo Razdolje, Samarske stijene
Obiteljska zajednica udruge Ekosspiritus jednom godišnje organizira dvodnevni planinarski izlet na kojem sudjeluju obitelji s djecom, a pridruže se i ostali članovi HPD-a sv. Patrika, te zainteresirani prijatelji društva. Ove godine idemo u Gorski Kotar.
U subotu ćemo biti na Samarskim stijenama, a cilj je Ratkovo sklonište.

Planinarsko sklonište ‘Ratkovo sklonište’ po svojoj slikovitosti jedan je od najoriginalnijih planinarskih objekata u Hrvatskoj. To je drvena brvnara smještena u polušpilju ispod okomite stijene Šerpas koja je nadvisuje kao prirodni krov. Voda se skuplja u cisterni uz sklonište. Brigu o njemu vodi PDS Velebit iz Zagreba, koji ga je nazvao po svojem članu, alpinistu Ratku Čapeku koji je poginuo u Alpama.
Noćenje će biti u Begovom Razdolju u planinskoj kući, na krevetima. Nedjelja je predviđena za druženje , obiteljske planinarske igre, laganu šetnju i zajedništvo svih prisutnih.
Prijave kreću odmah a traju do nedjelje 5. lipnja. Mario Blažanović prima prijave od obitelji (mario.blazanovic@gmail.com), a kod Radovana se možete prijaviti svi ostali koji želite sudjelovati na ovom izletu.( radovan.libric@zg.t-com.hr ).