Hrvatsko planinarsko društvo svetog Patrika organizira

u subotu 27.svibnja jednodnevni izlet:
Nacionalni park Paklenica
Vodiči : Anita Kristian i Radovan Librić

NP Paklenica proglašen je nacionalnim parkom 1949. godine, a nalazi se na južnom Velebitu nadomak mjesta Starigrad – Paklenica, nedaleko od grada Zadra.
Polazak je u ranim jutarnjim satima iz Samobora i Zagreba, a povratak u ranim večernjim satima. U planu je vidjeti kanjon Velike Paklenice, doći do planinarskog doma, obići stanove Ramića i Parića . Izlet je lagan, bez uspona. U jednom smjeru hoda je oko 2:30 sata. Potrebno je uzeti u svoj ruksak hranu i piće za čitav dan te planinarsku opremu za lagane ture (gojzerice ili jake tenisice, rezervnu majicu, zaštitu od kiše). Planinarski dom je opskrbljen pa je moguće kupiti piće.
U cijenu je uračunat autobus i ulaznica u NP, te kotizacija za organizaciju izleta.
Vaše mjesto u autobusu možete rezervirati na mail : ekosspiritus@gmail.com, a kad se popune mjesta obavijestiti ćemo vas o mjestu uplate vaše karte i konačnoj potvrdi vašeg putovanja. Nakon vaše prijave potvrditi ćemo vašu rezervaciju u autobusu.
Prijave traju do nedjelje 14.svibnja.
Molimo vas, prijavite se ako uistinu planirate ići na ovaj izlet. Neozbiljne prijave (kojih uvijek ima) zauzmu mjesto onima koji su stvarni zainteresirani sudionici izleta.