Dragi članovi HPD Sv. Patrika!

Planina nas još jednom zove u svoje okrilje da bismo je strpljivo upoznavali, uvijek iznova. Ljetni kamp ove godine održat će se od nedjelje, 09. srpnja do subote, 15. srpnja 2017. To je običaj naše udruge već dugi niz godina.
Smjestiti ćemo se u poznatoj dolini Velikog Loma (oko 1200 m n/v): pod šatorima, u skromnim uvjetima, kraj logorske vatre, u tišini koju nosi planina. Naše zajedništvo samo će produbiti tu ljepotu. Posjetit ćemo najljepše vrhunce Sjevernog Velebita, vidjeti svemoć Božju na vrhovima i kukovima. Naužiti se pogleda na more i otoke, ali i pogleda u dubine svog srca.
Uz planinarenje naš će susret imati i duhovni sadržaj koji će pripremiti naši vjeroučitelji, a gotovo sigurno će s nama biti i svećenik, pa ćemo imati i misu svaki dan.

OKVIRNI PLAN TABORA

nedjelja, 09. srpnja

Polazak je iz Zagreba. Do Krasnog nam treba cca 2 h vožnje te ćemo vrijeme polaska prilagoditi svetoj misi u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog koja počinje u 10h. Prijevoz ovisi o broju prijavljenih, ali obično je osobnim automobilima, pa prilikom prijava napomenite imate li automobil kojim možete voziti ili trebate prijevoz – troškovi goriva i cestarina se plaća zajednički, u dogovoru s vozačem i nije uključeno u cijenu.
Slijedi vožnja do Velikog Loma. Nakon dolaska će se organizirati tabor, podići šatori i smjestiti stvari uz međusobno upoznavanje sudionika, mjesta na kojem ćemo boraviti i kućnog reda taborovanja.

ponedjeljak, 10. srpnja – petak, 14. srpnja

Kamp je organiziran tako da nakon jutarnje higijene, molitve i doručka, slijedi uspon na neki od okolnih atraktivnih vrhunaca koji čine NP ili PP Sjeverni Velebit uz vodstvo iskusnog vodiča – ovisno o vremenskim uvjetima. Ručak će biti na putu, od suhe hrane koju ćete dobiti svako jutro. Ponesite jednokratne plastične vrećice u koje možete staviti kruh, povrće i sl., te plastične boce ili čuturice u kojima ćete nositi tekućinu za hod. Nakon povratka u kamp bit će topla kuhana večera, a zatim druženje uz logorsku vatru.

subota, 15. srpnja

Nakon doručka slijedi raspremanje tabora, završni osvrt na zajednički provedeno vrijeme i povratak prema Zagrebu.
ŠTO TREBA PONIJETI?

➢ Šator (dio šatora posjeduje društvo, ali treba najaviti želju njihovog korištenja prilikom prijava – iznajmljivanje se plaća posebno)
➢ Vreću za spavanje, podmetač, deku
➢ Osobnu odjeću i obuću za tjedan dana (računati na tople dane, ali i izrazito hladne noći)
➢ Gojzerice za hod
➢ Manji ruksak i boce za vodu za svakodnevno planinarenje
➢ Zaštitu od sunca i/ili kiše
➢ Pribor za osobnu higijenu; baterijsku lampu s rezervnim baterijama
➢ Osobne dokumente

INFORMACIJE I PRIJAVE

Prijave se primaju do najkasnije 01. srpnja.
Prijaviti se možete Tomislavu, kao i dobiti sve potrebne informacije na:

091/373-6050 ili tomislav.martinelli@udruga-marjan.hr

U osnovnu cijenu je uključen cjelodnevni boravak na području nacionalnog parka (dvije ulaznice) od nedjelje do subote, tri obroka svaki dan (od čega najmanje jedan kuhani – topli obrok), iskusni vodič po planini i svi troškovi organizacije.

Posebno se plaća prijevoz – u dogovoru s vozačem, te po potrebi najam šatora.