Dragi Patrikovci!

Idući tjedan nas očekuje još jedan 17. u mjesecu. Nadamo se da se veselite još jednom našem druženju, upoznavanju, povezivanju članova.
Možda dosad niste dolazili na naša mjesečna druženja, no upravo ovo je prilika da nam se pridružite.

Ovog puta nećemo se okupiti u nekog od gradskih pivnica (iako to volimo 17. u mjesecu kada se prisjećamo našeg zaštitnika sv. Patrika 🙂

Vodimo vas na noćni uspon na Sljeme! Laganom, utabanom Bikčevićevom stazom, koja će mnogima biti izazov upravo noću 🙂 Planinarimo stazom 18 do Puntijarke gdje ćemo se odmoriti. Vraćamo se istom stazom oko 22h.

Ako ne dolazite na mjesto okupljanja (parkiralište na ulazu u stazu) autom, već tramvajem s Mihaljevca, potrebno je proći kroz tunel i spustiti se na sljemensku cestu do navedenog parkirališta.

Datum održavanja: petak, 17. svibanj 2019.

Težina izleta: lagano, nezahtjevno; oko 3 sati laganog hoda.

Potrebna oprema: Gojzerice ili planinarske cipele, mobitel (napunjena baterija!), čeona lampa, rezervna odjeća, planinarski štapovi, voda 1,5l, hrana

Molimo da na mjesto okupljanja dođete u 18.45h kako bismo u 19h mogli krenuti.

Informacije i prijave kod vodiča: Anita Kristijan anitakristian210@gmail.com ili 098/1879326

Prijave su obavezne kako bismo znali koga čekamo 🙂

Svi sudionici izleta idu na vlastitu odgovornost. Vodič zadržava pravo izmjene plana i programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.

ZANIMLJIVOST:
Planinarska staza 18, poznata još pod imenom Bikčevićeva staza, ide od Tunela Sljeme preko Blizneca, Bačunskog sedla, Njivica pa sve do Planinarskog doma “Ivan Pačkovski” (Puntijarka). Staza je dobila ime po šumaru Tomislavu Bikčeviću (1915-1986), rodomSlavoncu, koji je radio na poslovima revitalizacije šume i zelenih površina grada Zagreba i Medvednice. Bikčević je još radio i kao učitelj i direktor u Drvnoj tehničkoj školi. Na ovom se putu nalaze planinarska skloništa Njivice i Mrzljak.