STEPINČEV PUT 2019. Prijave za hodočašće

Jedinstvena prilika za skromno hodočašće koje će vas tjelesno umoriti ali ispuniti radošću zajedništva i ljepotom jednostavnog putovanja

Sve Vas pozivamo na hodočašće, pješački prolaz Stepinčevog puta koji polazi iz Krašića i preko Zagreba stiže u Mariju Bistricu i dalje prema Lepoglavi. Želja nam je u pet dana provesti na hodočašću u jednostavnosti putovanja, naporu i žrtvi koju ćemo poduzeti zamjenjujući udobnost svoga doma s žegom dana, skromnim prenoćištima, jednostavnim obrocima. Ljepotu zajedništva kršćanske braće i sestara koji vole hodočastiti na taj način upotpuniti će svakodnevne euharistije, kateheze, molitve, trenuci tišine, ljepota prirode, pogledi u daljinu ali i dubinu svojeg srca, bogatstvo kulturnih znamenitosti, ljepota sakralnih objekata te bogatstvo misli o vrsnom mužu naše domovine blaženom Alojziju Stepincu.

Etape našeg hodočašća
1 dan, petak 21.lipnja Krašić – Kotari ( Samoborsko gorje )
2 dan, subota 22.lipnja Kotari – Zagreb
3 dan, nedjelja 23,lipnja Zagreb – Marija Bistrica
4 dan, ponedjeljak , 24. lipnja Odmor u Mariji Bistrici
5 dan, utorak , 25.lipnja Marija Bistrica – Lepoglava

Možete proći samo dionicu , dvije….ili čitav put, koliko već vremena imate ili tjelesne snage…

Vodstvo puta preuzimaju članovi udruge Ekosspiriutus, Bratovštine sv. Jakova apostola i Zdruga katoličkih skauta Zagrebačke nadbiskupije koji potpisuju i organizaciju ovog hodočašća.
Stepinčev put dio je marijanskih hodočasničkih putova do Marije Bistrice. Njime se želi odati posebno priznanje bistričkom hodočasniku kardinalu Alojziju Stepincu koji je zbog svoje privrženosti Majci Božjoj Bistričkoj proglašen blaženim u Mariji Bistrici. Poveznica je to mjesta i gradova na životnom i duhovnom putu blaženika. Stepinčev put kreće od njegovog rodnog Krašića preko Zagreba, Marije Bistrice sve do Lepoglave.
Tijekom putovanja biti će organizirani skromni obroci, jednostavna prenoćišta (vreća za spavanje), vožnja stvari te molitveno – duhovni program koji uključuje svakodnevne euharistije.

Nakon Vaše prijave koju možete učiniti do 1. lipnja na linku za prijave https://forms.gle/A4ofhfVrGwP5T2Nj6 , primiti ćete detaljan plan putovanja.
Cijena organiziranog hodočašća biti će simbolična a uključivati će autobusni prijevoz iz Zagreba do Krašića i iz Lepoglave do Zagreba, hranu, skromno noćenje, troškove organizacije…Cijena će se formirati nakon prijava i neće iznositi više od 400,00 kuna za odrasle zaposlene i 200,00 kuna za đake i studente.
Nakon prijeđene rute hodočasničkog puta primiti ćete pismenu potvrdu o svom hodočašću.

Radujemo se Vašim prijavama!