Dragi prijatelji!

Sve je pripremljeno da Zagrepčanke i Zagrepčani po 300. put u našoj povijesti krenu pješice na zavjetno godišnje hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj.

Ove godine bit će posebno svečano jer se slavi 3 stoljeća odlazaka u MB, a ne mogu baš sve generacije ljudi doživjeti takve okrugle brojke (stotice) 😉, pa smo po tome zbilja povlašteni.

Potičemo vas da se uključite i ako se pripremite i krenete na hod sa svojim nakanama – sigurno možete izdržati sav napor.

Vrijeme: 9. rujan 2023 (SUBOTA), od 4:45 – 21:00 h
Mjesto: Zagrebačka Katedrala > Gračani > Leustekova staza > Sljeme, kapela Majke Božje Kraljice Hrvata > Gorščica > Sveti Matej > Laz > Laz Bistrički > Marija Bistrica

Tko god ima kakvu narodnu nošnju svojih baka i djedova – ovo je prilika da je stavite u ruksak i odjenete prilikom svečane procesije u M. Bistrici, baš u spomen naših pradjedova i prabaka, koji su znali i htjeli štovati tradiciju, prave vrednote i ljubili zemlju po kojoj hodaju.

Naš voditelj Antun vas poziva:

Svi oni koji na kraju ipak ne mogu s nama poći, a imaju želju Majci Božjoj predati neki zaziv, molitvu, zahvalu ili prošnju – slobodno mi pošaljite u privatnoj poruci i ja ću sve vaše molbe staviti u “svoj ruksak”, ponijeti preko Sljemena za Bistricu, te iste molitve izreći u prigodnom trenutku u Mariji Bistrici.

Njega kontaktirajte i za sve detaljne informacije o tehničkim uputama za pridruživanje hodu:
Antun Burić
Voditelj Dječja eko -planinarska akademija(DEPAK)
E: depak.akademija@gmail.com
T: 099/237 2439